«Frontera i poesia». Tercera trobada iberoromànica |.
El proper dilluns, 27 d’octubre de 2014, tindrà lloc a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona la Tercera Trobada Iberoromànica «Frontera i poesia», que es proposa donar veu a diversos poetes i filòlegs vinculats a territoris de frontera de l’àmbit iberoromànic:
1) Amadeu Ferreira, en representació de Miranda de Douro i el mirandès, varietat romànica del nordest de Portugal a tocar de la província de Zamora.
2) Antonio Corredera, en representació de Valverde del Fresno i el valverdeiru, un dels tres parlars del racó nordoccidental de la província de Càceres, al llindar de Salamanca i Portugal. El conjunt d’aquestes varietats rep noms com ara la fala de Xálima, i l’autor proposa dir-ne xalimegu.
3) José Antonio Saura, representant de la Vall de Benasc i del benasquès, que l’autor anomena respectivament país i patués, a la cruïlla pirinenca altoaragonesa que confina amb l’àmbit gascó aranès i amb el català de la Ribagorça.
4) Pere Comellas ens presentarà una mostra de música i poesia de Cabo Verde en la varietat de l’arxipèlag, el capverdià, al llindar de la Lusofonia.
La celebració d’aquesta trobada, organitzada pel Departament de Filologia Romànica de la Universitat de Barcelona, s’emmarca dins del projecte ParemioRom (Paremiología romance: refranes meteorológicos y territorio: FFI2011-24032).
A continuació trobareu el programa de la jornada:
9.45h. Acte inaugural
10.00-11.30h- Amadeu Ferreira (mirandès): Dues lhénguas.
– Antonio Corredera Plaza (xalimegu): Haikus; ¡Viva sã bras!; As froris das jaras.
11.30-12.00h Pausa amb cafè
12.00-13.30h
– José Antonio Saura Rami (patués, benasquès): Així; Y lo que m’han contau els pais; Grist.
– Pere Comellas (capverdià): Lua nha testemunha; Galo bedjo; Sodadi.